Follow:
Make-up

Blue Cut Crease

Een cut crease is een techniek die ik nog niet eerder bij mezelf heb gebruikt. Ik heb hele heftige kleuren gebruikt maar je kan dit natuurlijk ook met natuurtinten doen. Benieuwd hoe ik dit heb gedaan, lees dan verder.

Ik blijf het leuk vinden om mezelf uit te dagen met make-up. Technieken te proberen die ik nooit eerder heb gedaan. Zoals de cut crease. De reden dat ik deze techniek niet eerder heb gedaan is omdat mijn oogleden een beetje hangen. Maar deze manier van oogschaduw aanbrengen is juist om je ogen te liften en optisch groter te doen lijken. Je volgt niet je natuurlijke arcadeboog maar plaatst hem hoger dan de natuurlijke boog waardoor je meer ooglid creëert.

Basis

Catrice Liquid Coverage Foundation 010 Light Beige
Catrice Liquid Camouflage 010 Porcelain
Clinique Blended Face Powder 03 Transparency
NYX HD Blush Taupe
P2 Beauty Mosaic Blush 020 Rising Sun
Mac Cosmetics Mineralize Skinfinish Lightscapade

Voordat ik met de ooglook gestart ben heb ik eerst mijn wenkbrauwen bijgetekend met de Hema Eyebrow Pomade in Dark Brown. Daarna het ooglid en langs de onderste wimperrand de Kryolan Eye Shadow Primer als basis aangebracht om de kleuren extra intens aan te zetten en zodat deze goed blenden. 

Voor de ooglook heb ik alleen oogschaduws uit het Morphe 35B Color Burst palette gebruikt. Eerst heb ik de arcadeboog aangezet met een fel blauwe kleur zonder shimmer, iets hoger dan normaal. Daar iets boven heb ik met een felle blauwe kleur met shimmer gebruikt. Voor iets meer definitie heb ik de donker blauwe kleur gebruikt. Ook langs de onderste wimperrand heb ik deze blauwtinten aangezet.

Vervolgens heb ik met de Catrice Liquid Camouflage in 010 Porcelain een lijntje langs mijn bovenste wimperrand gezet alsof het een eyeliner is. Daarna voordat deze droog is naar boven gekeken, zodat deze stempelt op mijn ooglid en ik weet waar ik mijn nieuwe arcadeboog plaats. Deze lijn strak gemaakt en het ooglid ingekleurd met de concealer. 

Nadat deze droog is met een licht roze matte oogschaduw uit het Color Burst palette erover aangezet. Om iets meer diepte in de blauwe look aan te brengen heb ik ook nog een blauw groenige kleur erin verwerkt.

Ik wilde nog iets meer definitie aan de look geven dus ik heb met de Make-up Studio Durable Eyeshadow Mousse in Violet Vanity een klein lijntje getrokken in mijn nieuwe arcadeboog.

Op mijn waterlijn aan de onderkant en boven kant heb ik de Rimmel Exaggerate Waterproof Eye Definer 26 Noir aangezet. In de binnenste ooghoek heb ik de Make-up Studio Jewel Effects in Shine gebruikt.

Op de wimpers zit de Catrice Glam & Doll Boost Lash Growth Volume Mascara.

De lipstick die ik alleen heb gekocht vanwege de naam zit op mijn lippen. 4Eva van Mac Cosmetics. Ook al ben ik dol op paars ik vind deze vaak toch wel een beetje te heftig in het dagelijks leven. Volgens mij heb ik hem zelfs nog nooit op gedaan. Eerder heb ik wel een look op mijn blog ermee gedaan, en 4Eva gecombineerd met een eyeliner in dezelfde keur.

Heb jij wel eens een cut crease bij jezelf gedaan?

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Maaike

  Ziet er heel gaaf uit! <3

  26 augustus 2019 at 23:26
  • Reply Eva

   Thanks! 🙂

   27 augustus 2019 at 07:45

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Return to Top ▲Return to Top ▲
  %d bloggers liken dit: