Follow:
Make-up

MAC Lipstick collectie

Mijn meest favoriete deel van mijn make-up collectie zijn lipsticks. In winkels en webshops kan ik uren kwijlen bij alle verschillende kleuren en merken. Maar de lipsticks van Mac Cosmetics behoren toch wel echt tot een van mijn favorieten. Ik heb er momenteel tien in mijn bezit maar heb er nog zat op het oog. Benieuwd welke kleuren ik heb en wat ik ervan vind lees dan verder.

In maart heb je mijn collectie van mijn L.A. Girl lip producten kunnen zien. Vandaag dus mijn Mac Lipsticks. Mac heeft zeven soorten finishes, ik heb er vijf van in mijn collectie.

 

Cremesheen Lipstick: geeft medium tot maximale, opbouwbare, dekking met een glanzende finish.

Creme Cup

Is een van mijn eerste lipsticks. Om eerlijk te zijn was ik hem een beetje vergeten. Terwijl het een hele mooi lichtroze kleur is. Hij blijft ook goed zitten. Ik denk dat ik hem weer vaker op ga doen, vooral voor in de zomer is het een hele mooie frisse kleur!

 

Lustre Lipstick: geeft dunne tot medium kleurdekking met een semi glanzende finish.

Syrup

Was mijn aller eerste lipstick van Mac. Hij is dus ook al heel wat jaartjes oud en bijna op. Destijds droeg ik deze heel veel. Maar persoonlijk ben ik meer fan van lipstick die mat zijn. Deze glanst naar mijn mening net iets te veel.

 

Matte Lipstick: geeft maximale kleurdekking in combinatie met een niet-glanzende textuur.

Mehr

Is toch echt een van mijn favoriete lipsticks op dit moment. Hij blijft heel lang zitten, past bij elke look. De laaste tijd draag ik vaak alleen deze lipstick en een beetje concealer en poeder. Dan gebeurt er net iets meer in mijn gezicht dan kale lippen.

MAC FAUX, MEHR, STONE EN PREP+PRIME LIP SHOPLOG
DAILY MAKE-UP ROUTINE APRIL 2016
MOEDERDAGLOOK
GLITTER TRAAN

Heroine

Deze prachtige matte kleur is best gewaagd en vind ik vaak best heftig om te dragen. Wanneer ik hem op heb denk ik vaak dat mensen alleen maar naar mijn paarse lippen kijken.. Maar even goed vind ik hem super tof en draag ik hem alsnog! Enige nadeel is dat hij niet overal even egaal dekt op mijn lippen. Ik heb alleen nog geen lippotlood in dezelfde kleur.

GALAXY
OMBRE LIPPEN

Stone

Ik denk dat ik deze bruine koele kleur mijn moeilijkst te combineren lipstick van Mac vind. Maar wel heel gaaf, net als Heroine erg gewaagd. Maar een betere en egalere dekking.

MAC FAUX, MEHR, STONE EN PREP+PRIME LIP SHOPLOG
MORPHE LOOK & MAC STONE

 

Satin Lipstick: geeft een hoge kleur dekking in combinatie met minimale glans.

Mocha

Een van mijn minst favoriete lipsticks van Mac. Ik heb deze ook al heel wat jaren in mijn collectie. Misschien valt het je op dat dit de enige warme kleur is die ik heb. Koele kleuren vind ik mooier en staan mij ook beter. Met een koeler lippotlood kan ik er wel een mooiere kleur van maken. Maar eigenlijk hou ik van kleuren die er in een veeg mooi op zitten qua kleur.

ROODBRUIN

Faux

Is denk ik de meest bekende en populaire kleur van Mac momenteel, omdat hij bij iedereen eigenlijk mooi en anders staat. Zoals je ziet lach ik op de foto, dat komt omdat ik deze kleur heel graag draag. Net als Mehr draag ik deze regelmatig als ik verder geen make-up draag. Maar hij is natuurlijk ook mooi met een complete look.

MAC FAUX, MEHR, STONE EN PREP+PRIME LIP SHOPLOG
BLUE EMERALD
MULTI GLITTER

Rebel

Is een hele mooie kleur, alleen net als bij Heroine is hij nooit helemaal egaal op mijn lippen. Maar het blijft een prachtige kleur. Een mooie variatie op rode lippen.

HEAVY PURPLE
GLITTERSXGORE COLLAB: CLOWN

 

Amplified Lipstick: geeft maximale kleurdekking met een crèmige finish.

Viva Glam Gaga 2

Eigenlijk snap ik niet waarom ik deze lipstick ooit gekocht heb. Waarschijnlijk vond ik hem destijds mooi. Nu zou ik zo’n nude kleur nooit meer kopen. Mijn lippen zijn echt precies dezelfde kleur als de rest van mijn gezicht. Zoals je dus wel begrijpt is dit echt mijn minst favoriete Mac Lipstick. Ik heb zelfs ook nog de Gloss in dezelfde kleur, ook absoluut niet mijn ding.

PINK POINT
GLITTER & STONES

Up The Amp

Is de laatste lipstick uit dit rijtje. En ik denk ook mijn meest favoriete Mac lipstick. Hij is redelijk paars van kleur, maar niet zo heftig als Heroine. Een stuk draagbaarder naar mijn mening en net als Mehr en Faux combineer ik hem ook regelmatig met mijn blote billen gezicht.

 

Welke Mac lipsticks moet ik nog aan mijn collectie toevoegen?

En vergeet je niet mee te doen aan mijn winactie?

Print Friendly, PDF & Email
Previous Post Next Post

16 Comments

 • Reply hilde

  Oh mehr en faux zijn mooi! Ik heb Angel en velvet teddy. Angel Dust is het trouwens volgens mij, die draag ik heel vaak.

  13 juli 2016 at 09:45
  • Reply Eva

   Angel vind ik ook een mooie kleur!

   13 juli 2016 at 11:35
 • Reply Mieke | Mieksmind

  Rebel vind ik erg mooi! Mehr heb ik ook maar dat is echt grappig om te zien hoe verschillend die bij iedereen uitpakt. Bij mij is die veel donkerder. Ik heb creme in your coffee, chatterbox, please me ook nog.. hele mooie kleuren!

  13 juli 2016 at 11:59
  • Reply Eva

   Ja leuk om te zien dat Mehr bij iedereen anders is! Ik ga swatches kijken van de lipsticks die jij hebt! Dankjewel!

   13 juli 2016 at 12:06
 • Reply Lonneke

  Wat een prachtige kleuren heb je in je collectie. Ik vind persoonlijk Lustre Lipstick erg mooi!

  13 juli 2016 at 13:56
  • Reply Eva

   Dankjewel!

   13 juli 2016 at 14:09
 • Reply Julie

  Ik heb ook 10 MAC lipsticks en ben er ook dol op! Je hebt echt mooie kleuren! 😀
  We hebben maar één gemeenschappelijke kleur en dat is Up The Amp, toevallig ook een van mijn favorieten! 😉

  14 juli 2016 at 11:40
  • Reply Eva

   Grappig dat je er dan ook 10 hebt! En maar 1 overeenkomst terwijl dat allebei een van onze favorieten is, dan zou je denken dat er meer dezelfde tussen zitten 😉

   14 juli 2016 at 11:48
 • Reply Quinty

  Wat staan je ze je allemaal prachtig! Ik vind vooral Mehr heel mooi bij je, dat geeft je een hele mooie uitstraling! 🙂

  14 juli 2016 at 23:04
  • Reply Eva

   Ach dankjewel Quinty!!

   15 juli 2016 at 07:07
 • Reply Lesley

  Syrup is mijn favoriet van jouw collectie! Ik heb zelf Please me, Pink plaid en nog een mooie rode 🙂

  15 juli 2016 at 21:32
  • Reply Eva

   Leuk! Pink plaid zou ik ook nog graag willen!

   15 juli 2016 at 21:58
 • Reply jouvence

  Mehr & Faux vind ik het mooist uit dit rijtje! Mijn favoriet van MAC is momenteel Twig xx

  17 juli 2016 at 15:20
  • Reply Eva

   Twig vind ik ook een mooie kleur!

   17 juli 2016 at 16:55
 • Reply Maaike

  Zijn gave kleuren! Mehr heb ik ook 🙂

  20 juli 2016 at 00:41
  • Reply Eva

   Dankje en leuk!

   20 juli 2016 at 06:18

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Return to Top ▲Return to Top ▲
  %d bloggers liken dit: