Follow:
Grime Make-up

Make-up Horror: Uitgeschoten mascara

Er zijn bepaalde dingen die flink fout kunnen gaan tijdens het opmaken. Zoals vorig jaar dat ik uitschoot met mijn lipliner. Deze keer ben ik flink uitgeschoten met mijn mascara, tot bloedens toe. Als je benieuwd bent hoe dit horror verhaal verlopen is, lees dan verder. Als je niet van nepbloed houdt kijk dan maar niet..

Ik was rustig bezig met een heftige make-up geschikt voor een feestje. Toen ik dwars vanaf mijn oog door mijn voorhoofd uitschoot met mijn mascara. Terwijl ik eigenlijk al klaar was met de make-up maar alleen nog een klein extra laagje mascara wilde aanbrengen. 

Omdat ik al iets meer kleur heb gekregen door de zon heb ik een iets donkerdere foundation aangebracht. De Fluid Foundation No Transfer van Make-up Studio in Almond. Op onzuiverheden de Catrice Liquid Camouflage in 020 Light Beige. Onder de ogen en op de hoogste punten van mijn gezicht de lichtere kleur in 005 Light Naturel. Om mijn gehele gezicht af te poederen heb ik mijn Luxury Powder in Banana van Ben Nye gebruikt.

Mijn wenkbrauwen heb ik aangezet met een licht bruine en donker bruine oogschaduw kleur uit het Morphe 35P palette. Voordat ik begon met de oogschaduw eerst mijn ooglid geprimed met de Eye Primer van Kryolan. Ook van Kryolan op mijn waterlijn boven en onder de Dermatograph gebruikt in het zwart. Als basis om de oogschaduw extra donker te maken de Cream Eyeliner van Make-up Studio vooral aan de buitenkant van het oog in Black. Op het ooglid, in de arcadeboog en buitenste ooghoek heb ik de Kiko Long-Lasting Wet & Dry Eyeshadow in 230 aangebracht een zwarte kleur met lichte glitters. Deze zag je ook al in de Kiko Look en laatst in de derde look met Mehr op de lippen. Op het bewegend ooglid Flormar Diamonds Terracotta Eye Shadow in Silver Leaf. Een hele mooie zilver glinsterende oogschaduw die ik al een tijdje heb maar nog niet eerder gebruikt.

Om mijn gezicht vorm te geven heb ik langs de kaak, het voorhoofd, de neus en onder de jukbeenderen de NYX blush in Taupe. Om dit iets meer warmte te geven heb ik de Bronzer Honolulu van W7 gebruikt. Op de appeltjes van mijn wangen flink wat Beauty Mozaic Blush in Rising Sun van P2. Daarboven op de jukbeenderen, neusbrug en cupidoboog de highlighter Glowcomotion van W7 aangebracht voor extra veel glans.

Op de lippen heb ik de vloeibare lipstick Faded van Lime Crime aangebracht. Deze zag je al eerder in de Pastel look.

Om de ogen af te maken heb ik de mooie Pretty wimpers geplakt van Beautygloss by Eyelure. Die zag je al eerder bij Pretty en bij Zwart Rood. Ik vind de andere twee wimpers van Beautygloss by Eyelure mooier. Dat is Silky, de meest neutrale die ik droeg bij de looks Silky en Fluor Look. Fluffy is heftiger en kwam al best vaak voorbij. Namelijk bij Fluffy, Daddy the Drag Queen, Sunset Look, Purple Fluffy en Holographic Glitter Eyes. Maar ook leuk om Pretty weer een keer te gebruiken, ik plakte deze met de DUO transparante wimperlijm.

Als finishing touch bracht ik mascara aan. Dit ging helemaal mis. Ik schoot uit, dwars door de bovenkant van mijn neus naar mijn voorhoofd. Het bloedde flink. Als je benieuwd bent hoe ik dit heb gedaan lees dan verder.

Ik begon met Mastix van Kryolan om ervoor te zorgen de Nose & Scar Wax van Ben Nye goed blijft zitten. Deze randjes heb ik uitgewerkt met Nivea Creme op mijn vingers om ervoor te zorgen dat deze niet aan mijn vingers blijft plakken. Daarna heb ik een oude mascara doormidden geknipt. Deze heb ik in de stukken wax geduwd. Vervolgens ben ik de huid vurig gaan maken met Supracolor van Kryolan dit is een vetschmink. In een rode (079) en een donker-rood-bruine (082) kleur. Ook een zwarte (071) om meer diepte eraan te geven. Om het een beetje op een blauwe plek te laten lijken, heb ik met een blauwe en gele vetschmink hier en daar wat vegen rond om de wonden gezet. Tot slot natuurlijk met nepbloed aan de slag. Eerst de stroperige Fresh Scratch variant van Kryolan. Vervolgens met vloeibaar filmbloed in een lichtere kleur het nog bloederiger gemaakt. 

Soms schiet ik wel eens uit met mijn mascara, maar gelukkig nooit tot bloedens toe. In het ergste geval heb ik ergens een vlek of schiet ik in mijn oog waardoor deze gaat tranen. Dat heb ik toch wel liever dan dit. Vorig jaar zag je mijn eerste Make-up Horror, de doorboorde neus met een lippotlood

Heb jij nog leuke ideeën voor Make-up Horror verhalen?

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Loes

  Haha, wat ontzettend gaaf! Het ziet er best realistisch uit nog! Vind je gewone look ook erg mooi, vooral je lipkleur.

  17 juni 2017 at 09:07
  • Reply Eva

   Haha leuk om te horen! Dankjewel Loes!

   17 juni 2017 at 09:46
 • Reply Maaike

  Ik zag dit al voorbij komen op Instagram. Haha, het ziet er zo ontzettend gaaf en realistisch uit!! 😀 😀 Ook leuk als je er altijd een verhaaltje bij verzint 😀

  25 juni 2017 at 21:29
  • Reply Eva

   Haha dankjewel! Ja vind ik zelfs ook altijd wel leuk om er iets bij te verzinnen 😉

   25 juni 2017 at 22:25

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Return to Top ▲Return to Top ▲
  %d bloggers liken dit: