Follow:
Grime Make-up

Met welke make-up penselen creëer ik mijn looks?

Afgelopen woensdag zag je hoe ik mijn make-up deed zonder penselen. De “No Brushes Make-up Challenge”. Om daar op aan te sluiten laat ik vandaag al de penselen zien die ik gebruik voor de make-up looks die ik creëer.

Zoals je op de afbeelding hierboven ziet bewaar ik al mijn penselen in een make up brush belt. Dat is een riem met een tas eraan waar je alle penselen in kan schuiven. Ik noem het altijd mijn belt om het makkelijk te maken. Je hebt hem van verschillende merken, die van mij is van het merk Kryolan.

Deze drie attributen gebruik ik voor mijn foundation. Dat spiegeltje is een soort schilderspalette waar je kleuren op kan mengen, ik gebruik hem vooral om een drupje foundation op te doen zodat mijn handen niet vies worden en voor de hygiëne als ik andere mensen opmaak. Ook gebruik ik het palette voor glitters of het mengen van lipsticks. Met die spatel van metaal meng ik de producten. Ik heb dit setje voor weinig geld op Ali Express besteld. Dat witte spateltje is van Make-up Studio en gebruik ik op dezelfde manier, alleen deze is een stuk kleiner.

Make-up Studio #36

Deze penseel gebruik al jaren het liefste voor foundation, omdat deze heel mooi zonder strepen en vegen aanbrengt. Door de combinatie van het zwarte korte en witte haar dat iets langer is kan je met roterende bewegingen een heel mooi resultaat boeken. Het witte haar is synthetisch en het zwarte haar is van een geit.

Beautyblender

Vind ik erg fijn om te gebruiken wanneer ik de foundation dekkender wil dan met de polijst penseel. Ik maak hem voor gebruik altijd eerst vochtig zodat hij lekker groot en zacht word. Nadeel vind ik dat er zoveel product verloren gaat omdat een spons het natuurlijk opzuigt.

Make-up Studio S07

Is een foundation penseel uit de witte penselen lijn. Ik kan niks online vinden over de S-lijn van Make-up Studio. Maar deze is van synthetisch haar en erg zacht. Dit is een platte kwast en is dan snel wat streperig dus ik gebruik hem niet graag. Maar wanneer ik bij iemand anders dagcreme aanbreng is deze enorm lekker.

Make-up Studio S09

Dit is misschien wel een van mijn fijnste penselen. Ik heb er daarom ook twee van. Deze gebruik ik altijd voor het aanbrengen van concealer. Vooral erg fijn onder de ogen, omdat je het heel dun kan uitwerken. Je ziet dat deze haartjes ook een beetje zijn uitgebleekt door de producten. 

Make-up Studio S01

Is een heerlijke grote poederkwast. Ik heb nog twee anderen voor poeder maar ik pak eigenlijk altijd deze. Hij is erg groot en fluffy, en werkt bijvoorbeeld transparante poeder erg fijn uit over het gezicht.

Morphe M530 Contour Blender

Zag je een tijdje terug al langs komen in een shoplog. Sindsdien gebruik ik niks anders meer voor het vormgeven van mijn gezicht. Hij blend de kleuren meteen goed uit zonder dat het vlekkerig word.

Make-up Studio S06

Deze penseel gebruik ik niet zo vaak omdat hij best compact is. Hij brengt best veel product aan. Als ik hem gebruik is dat ook voor de contour, omdat hij schuin afgesneden is kan je hem makkelijk op de juiste plek plaatsen.

Make-up Studio S02

Zag je ook al langs komen in mijn dagelijkse make-up routine laatst. Maar ook voor make-up looks gebruik ik deze altijd voor mijn blush. Omdat hij schuin afgesneden is en lekker groot en fluffy. Brengt hij de blush goed aan en kan je hem prettig opbouwen van subtiel naar zwaar.

Make-up Studio S05

Is een compacte ronde penseel waar ik mijn highlighter het liefste mee aanbreng. Ook deze is lekker fluffy, waardoor je het product goed kan opbouwen.

Mac Cosmetics 208

Is mijn enige penseel van Mac. Hij is voor mijn wenkbrauwen, wanneer ik geen potlood gebruik. Ik kan hier heel strak mee werken door het scherpe schuin afgesneden puntje. Erg fijn in gebruik.

Make-up Studio #31

Staat beter bekend als een spoolie. Dit is een penseel om je wenkbrauwen of wimpers door te borstelen. Ik heb hem schuin afgebogen zodat ik er makkelijker bij kan. Na het aanzetten van mijn wenkbrauwen borstel is ze hiermee door.

Make-up Studio S10

Is een redelijk volle platte penseel. Ik gebruik hem altijd om de highlighter aan te zetten op het wenkbrauwbot. Door de vorm gaat dat erg gemakkelijk.

Morphe E17 Crease Precision Blender

Ook deze zag je in de shoplog van Boozyshop. Sinds ik deze heb gebruik ik niks liever om een kleur aan te zetten in de arcadeboog. Hij werkt de kleur ook meteen mooi uit en is heel goed op te bouwen.

Make-up Studio S11

Deze gebruik ik ook voor mijn arcadeboog alleen is deze handiger om kleuren intenser aan te zetten en niet meteen uit te werken. Ook om de kleur langs de onderste wimperrand uit te werken is hij erg prettig, omdat hij rond is.

Morphe M518 Crease Fluff

Gebruik ik voor het blenden van de aangezette kleuren in de arcadeboog. En om deze naar boven uit te werken. Doordat hij zo fluffy is werkt dat erg prettig zonder dat het vlekkerig word. Ook deze kwam uit dezelfde shoplog.

Make-up Studio S09

Zag je hierboven al een keer langskomen voor de concealer, maar deze tweede gebruik ik voor het blenden van de oogschaduw. Nu zie je goed het verschil in kleur deze is niet zo uitgebleekt als de ander.

Make-up Studio S17

Heb ik er twee van, omdat ik soms meerdere kleuren gebruik vind ik dat handig. Hij heeft een heel fijn precies compact puntje waardoor je kleuren op het bewegend ooglid goed ermee kan aanzetten.

Make-up Studio #26

Is een platte redelijke fluffy kwast die ik ook gebruik om kleuren op het bewegend ooglid aan te zetten. Vooral voor oogschaduws waar iets van glitter in zit is deze erg prettig omdat hij het niet meteen heel dekkend aanbrengt.

Make-up Studio S20

Is een heel klein precies schuin afgesneden kwastje waar ik de onderste wimperrand altijd mee zet omdat dit een heel precies klusje is.

Make-up Studio #8

Is prettig in gebruik wanneer ik een eyeliner wil zetten. Ook bijvoorbeeld voor een glitter eyeliner. Omdat hij plat is kan je hem dik aanzetten maar ook heel dun, ligt er maar net aan hoeveel druk je uitwerkt op de penseel.

Morphe E35 Detail Lip

Om eerlijk te zijn gebruik ik bijna nooit een lippenseel bij mezelf, bijna altijd draag ik lipstick vanaf de stick. Maar wanneer ik iemand anders opmaak is dit wel een heel fijn penseeltje voor het aanzetten van de lippen.

Barbara Hofmann Penseelreiniger

Is een zeep waarmee ik mijn penselen reinig. Hij is wel bijna op, dus ik heb een vervanger nodig. Nog even uitzoeken welke net zo fijn is, want zelfs mijn Beautyblender krijg ik er weer roze mee!

Met deze penselen creëer ik mijn make-up looks. Voor de extremere looks gebruik ik ook andere penselen, die heb ik niet laten zien. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Een heel ander soort artikel dan wat jullie van mij gewend zijn. 

Hebben jullie ook penselen in jullie make-up collectie en welke?

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Maartje

  Dit is waarom ik jouw werk pure kunst vind
  Tegelijkertijd lig ik in een deuk, ik heb 1 eyeliner kwastje!

  18 maart 2017 at 08:17
  • Reply Eva

   Haha! Dankjewel Maartje! Ik moest je nog een keer helpen met dat kwastje toch?

   18 maart 2017 at 08:22
 • Reply Jolanda

  Jeetje wat heb jij er veel zeg!!! Mooie collectie!

  18 maart 2017 at 11:23
  • Reply Eva

   Dankjewel Jolanda!

   18 maart 2017 at 17:24
 • Reply elke

  Wat een mooie collectie heb jij! Ik vind dit zeer leuk en interesant om te zien.

  20 maart 2017 at 13:03
  • Reply Eva

   Dankjewel! Leuk dat je het leuk en interessant vind!

   20 maart 2017 at 14:28
 • Reply Mariëlle Markgraaff

  Leuk om te zien wat je gebruikt, het is aardig uitgebreid hihi!

  20 maart 2017 at 18:49
  • Reply Eva

   Dankjewel 🙂

   21 maart 2017 at 09:52
 • Reply Maaike

  Leuk om te zien welke kwasten je allemaal gebruikt 😀 Ik gebruik verschillende kwasten, van Essence tot Real Techniques.

  23 maart 2017 at 22:55
  • Reply Eva

   Leuk dankjewel!

   24 maart 2017 at 09:01

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Return to Top ▲Return to Top ▲
  %d bloggers liken dit: