Follow:
Nagels

Nail Diary

Afgelopen januari kon je een artikel lezen over mijn eerste keer acryl nagels. Nu zitten we inmiddels in juni en ik heb ze nog steeds. Het is echt een uitkomst. Ik laat elke 3 weken mijn nagels doen, in dit artikel kan je het verloop zien. Lees je wat ik de plus en de min punten vind.

In februari gaf ik aan meer voor kwaliteit te gaan dan kwantiteit. Sindsdien zijn er een stuk minder artikelen online gekomen. Ik kan je wel vertellen dat ik het bloggen erg mis. Afgelopen tijd was het privé erg druk en komende tijd ook nog, dus het blijft nog even wat stiller op Make-up e.d. Gelukkig zijn het wel leuke privé dingen.

Maar het leek me wel leuk om iets nieuws te beginnen op mijn blog namelijk een Nail Diary. Hier laat ik je mijn nagels zien van het afgelopen half jaar. Sinds januari laat ik mijn nagels doen in een salon en hier maak ik telkens een foto van met mijn telefoon. Dus ik kan je een mooi overzicht laten zien.

Na de eerste keer acryl nagels wilde ik een leuk glittertje. Een redelijk neutraal glittertje. Het was eind januari dus nog midden in de winter. In de zomer is dit kleurtje nog leuker omdat deze dan lekker in de zon kan schitteren.

De keer erna ben ik voor Babyboom gegaan. Dit is een overloop in kleur, het nieuwe French Manicure. Ik moest er eerst een beetje aan wennen, maar begon het steeds leuker te vinden. Het enige nadeel was dat ik weer een bruin waasje eroverheen kreeg.

Waardoor het een beetje vies oogt. Ik ben er met een gekleurde nagellak overheen gegaan toen, want ik stoorde me eraan. Ik heb in die weken een bezoekje aan de sauna gebracht dus ik denk dat het door het chloor komt dat mijn nagels verkleurt zijn.

De keer daarna ben ik gegaan voor een grijs kleurtje. Ik vond hem erg leuk, het was een beetje een blauw grijs kleurtje. Helaas verkleurde deze ook na een paar dagen.

Net als de eerste sessie dezelfde waas. Met donkere kleuren of glitter zie je deze verkleuring gelukkig niet. Maar jammer vind ik het wel als ik geen lichte kleuren kan. Mijn nagelstyliste had dit nog nooit eerder gezien. Ik heb  wel vaker dingen die professionals nog nooit eerder hebben gezien of meegemaakt. Gelukkig ging ze nadenken over een oplossing.

Ik bracht er zelf nog even een kleur over aan omdat ik het lelijk vind die verkleuring. Dit is een paars holografisch lakje.

Helaas sneuvelde er een nagel. Door een hele simpele handeling, namelijk door het uitklikken van mijn telefoon. Het ziet er misschien een beetje vies uit en lijkt alsof mijn nagel heel erg beschadigd is. Maar dit viel heel erg mee. Gelukkig kon ik nog even bij de nagelsalon terecht om deze er weer opnieuw op te zetten.

Deze keer een klassieke rode kleur. Ook in deze weken verloor ik weer een nagel. Het was nu ook al de vijfde keer dat mijn nagels opgevuld zijn. Waarschijnlijk moest ik gewoon een nieuwe set krijgen. Omdat er teveel nagels liften en los laten.

Dit was een weekje voordat ik weer langs mocht komen. Ik had deze foto ook al op mijn instagram gezet. Wat je misschien wel opvalt is dat de nagels niet zo erg meer glanzen. Mijn  nagelstyliste is er achter gekomen waarom mijn nagels zo verkleurden. Dit kwam door de topcoat. Ze gebruikt gellak waar in principe ook geen topcoat overheen moet. Voor de extra glans deed ze het wel. Maar daardoor verkleurde het wel op den duur, ze had inmiddels nog een klant bij wie dit ook gebeurde. Ik neem de mindere glans wel voor lief. Ik heb liever nagels die niet verkleuren.

Dit is weer een nieuwe set, ze heeft alle nagels eraf gehaald en een nieuwe set erop gezet. Ook een lekker zomers glittertje erop. Deze nagels droeg ik op mijn verjaardag.

Omdat we weten waardoor mijn nagels verkleurden kon ik wel weer kiezen voor een licht kleurtje. Een fris zacht roze kleurtje.

Helaas heb ik iets heel stoms gedaan de volgende dag, bij het weg zetten van mijn fiets. Op het station heb je van die fietsenrekken van twee verdiepingen. Ik wilde mijn fiets in het hoge rek zetten maar wel heel voorzichtig omdat de eerste 24 uur de acryl nog moet uitharden. Uiteraard wanneer je heel voorzichtig doet gaat het juist mis. Ik beukte keihard met mijn middelvinger tegen het metalen fietsenrek. Voelde meteen dat het niet goed was, en dat klopte er was een stukje afgebroken. En dat op de eerste volle dag. Gelukkig bleef het hierbij en kon ik het een beetje wegvijlen.

Deze foto was de avond voordat ik weer nieuwe nagels zou laten zetten. Zoals je ziet is er nog wat meer van de nagel gesneuveld. Gelukkig gebeurde dit de laatste week pas.

Dit zijn mijn nagels momenteel. Een heerlijke fluoriserende roze kleur. Ik hou van dit soort felle kleuren.

Natuurlijk moest ik mijn teennagels laten matchen. Omdat het de laatste tijd zo mooi weer is draag ik graag slippers en vind ik het leuk om mijn handen en voeten te laten matchen.

Heb jij ook wel eens acryl nagels gehad?

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Maaike

  Wow, mooie kleurtjes. Vooral dat groene met glitters <3 Ik zelf hou het bij mijn eigen nagels. Met mijn werk zou het alleen maar snel beschadigen.

  12 juni 2018 at 22:40
  • Reply Eva

   Bij mij beschadigen ze juist als ik m’n eigen nagels heb op m’n werk, en nu blijven ze er mooi op zitten!

   14 juni 2018 at 19:23

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Return to Top ▲Return to Top ▲
  %d bloggers liken dit: