Follow:
Make-up

No Brushes Make-up Challenge

Het lijkt me leuk om mezelf wat meer uit te dagen op mijn blog. Eerder zag je al de Full Face Highlighter Challenge. Hier deed ik mijn gehele make-up met highlighters. Deze keer heb ik mijn gehele make-up zonder penselen gedaan. Ik gebruik erg graag penselen, ik doe eigenlijk niks met mijn vingers als het om make-up gaat. Dus een uitdaging, kijk snel verder als je benieuwd bent geworden!

Om eerlijk te zijn was ik al heel lang van plan om deze Challenge te doen, maar heb het flink vooruit geschoven. Zelfs toen ik dat artikel in had gepland heb ik het pas op het laatste moment gedaan. Ik vind het namelijk helemaal niet leuk om het zonder penselen te doen. Omdat ik een perfectionist ben en niet wil dat een make-up look mislukt. Maar om eerlijk te zijn vind ik het best goed gelukt.

Ik ben begonnen met mijn foundation aan te brengen met mijn vingers. Normaal doe ik dat altijd met een penseel of een Beautyblender. Catrice HD Liquid Coverage Foundation 010 heb ik gebruikt, een foundation waar ik steeds meer fan van begin te worden. Op onzuiverheden heb ik met mijn vinger de Catrice Liquid Camouflage Concealer in 020 aangebracht. Dezelfde concealer maar dan een lichtere kleur namelijk 010. Onder mijn ogen, op de neusbrug, cupidoboog en kin uitgewerkt met mijn vingers. Normaal gebruik ik een transparante poeder om mijn make-up vast te zetten met een grote poederkwast. Maar deze keer heb ik mijn Chanel poeder Mat Lumiere in 070 met het bijgeleverde sponsje aangebracht. Misschien een klein beetje smokkelen maar ik doe niet de “Only Fingers Make-up Challenge”.

Mijn wenkbrauwen had ik ook met mijn vingers kunnen aanzetten, maar dan zou het er niet beter op worden dus ik heb mijn Goof Proof Brow Pencil van Benefit gebruikt in 03. Die gebruik ik wel vaker dus ik vond dat het mocht.

Eerst heb ik mijn Kryolan Eyeprimer aangebracht met mijn vingers, wat ik altijd doe. Ik heb mijn Morphe 35P palette gebruikt voor de gehele ooglook. Verschillende bruin en paars tinten allemaal uitgewerkt met mijn vingers. Op zich vond ik het niet zo lastig om de oogschaduw uit te blenden, alleen kreeg ik hier en daar wat vlekken, maar door er zacht met mijn vingers overheen te blijven gaan vervaagde het goed. Alleen langs de onderste wimperrand vond ik het erg lastig, maar met de zijkant van pink was dit wel haalbaar. Om de oogschaduw die onder mijn ogen terecht is gekomen wat minder vlekkerig over te laten komen heb ik er wat concealer overheen aangebracht.

Mijn wimpers gekruld en daarna mijn Maybelline mascara aangebracht.

Natuurlijk moest ik ook mijn gezicht wat vormgeven, dit heb ik gedaan met de NYX Taupe blush, onder mijn jukbeenderen, uitgewerkt met mijn vingers. Ook de blush heb ik aangebracht met mijn vingers op de appeltjes van mijn wangen in Breath of Plum van Mac Cosmetics. Op de hoogste punten van mijn gezicht als highlighter Cindy-Lou Manizer van the Balm.

Op mijn lippen een van mijn favoriete Mac lipsticks in Up the Amp omdat deze niet heel erg heftig paars is maar toch goed bij de ooglook past.

Heb jij deze Challenge ook wel eens gedaan?

Print Friendly, PDF & Email
Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Natascha

  De laatste keer dat ik mijn make-up aanbracht zonder kwasten is lang geleden haha maar het lukt zo te zien heel goed!

  15 maart 2017 at 08:08
  • Reply Eva

   Haha, dankjewel!

   15 maart 2017 at 08:12
 • Reply Kirsty

  Wat goed gelukt nog! Ik houd er zelf ook helemaal niet van om mijn make-up zonder kwasten aan te brengen, ik kan mij ook haast niet meer voorstellen dat toen ik begon met make-up ik bijna alles met mijn handen deed.

  17 maart 2017 at 19:25
  • Reply Eva

   Haha erg herkenbaar! Ik kan ook niet zonder!!

   17 maart 2017 at 19:40
 • Reply Astrid

  Nou het is heel mooi geworden hoor Eva! Niet slecht!

  17 maart 2017 at 21:24
  • Reply Eva

   Dankjewel Astrid 🙂

   17 maart 2017 at 21:27
 • Reply Maaike

  Wow, dat is wel goed gelukt zonder kwasten. Vooral met ogen opmaken is dit heel moeilijk, maar het ziet er echt goed uit 😀

  17 maart 2017 at 23:44
  • Reply Eva

   Ja verbaasde mij ook hoe goed m’n ogen zonder penselen gelukt waren Haha!

   18 maart 2017 at 17:25

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Return to Top ▲Return to Top ▲
  %d bloggers liken dit: