Follow:
Make-up

Skincare Routine december 2017

Dit is de eerste keer dat ik mijn huidverzorgings routine deel. Eerder vond ik het niet relevant omdat mijn huid niet zo goed was. Tegenwoordig heb ik bijna geen last meer van onzuiverheden. Wat denk ik ook te maken heeft met de producten die ik momenteel gebruik.

Ik ben de afgelopen jaren erg zoekende geweest naar de juiste routine. Bijna alle producten die ik momenteel gebruik zijn van Paula’s Choice. Ik heb dit merk ontdekt toen ik een abonnement had op de Bluxbox. Een box die je maandelijks krijgt met verschillende producten erin. Hierin zat een mini van Paula’s Choice. Toen ik deze uitprobeerde merkte ik al snel verschil. Ik ben gaan informeren welke producten ik het beste kon gebruiken voor mijn huidtype. Deze producten gebruik ik nu af en aan een jaar. Maar het laatste half jaar wel consequent en hierdoor merk ik erg veel verschil. Dit zag en besprak ik een paar weken geleden ook in mijn Daily make-up routine van november.

Resist Anti-Aging Gezichtsreiniger

Door een mix van mild reinigende èn huidherstellende ingrediënten blijft de beschermende barrière van je huid intact. Deze romige en licht schuimende facewash is geschikt voor een gecombineerde tot vette huid. Na gebruik zal je huid bijzonder schoon en fris aanvoelen.

Dit is wat Paula’s Choice over de reiniger zegt. Ik gebruik deze ’s ochtends onder de douche. Om mijn gezicht schoon te maken en fris de dag te kunnen beginnen. ’s avonds heb ik eigenlijk nooit zin om mijn gezicht uitgebreid te reinigen dus dan sla ik deze stap over. Eerder gebruikte ik hem wel met behulp van een gezichtsborstel op batterijen, maar ik denk dat dit toch te agressief is voor mijn huid want deze werd er niet beter van.

Paula’s Choice Skin Balancing Pore-Reducing Toner

Herstel de gezonde balans van je huid met deze licht hydraterende toner. Krachtige antioxidanten en herstellende werkstoffen kalmeren je huid en helpen je grove poriën te verfijnen. Omdat de toner helpt roodheid tegen te gaan, zal je huid gladder en zachter aanvoelen.

Ik gebruik dit product s’ochtends na de facewash. Om de reden die hierboven staat. Maar ook in de avond gebruik ik deze als derde stap na het verwijderen van mijn make-up.

Clear Regular Strength 2% BHA Exfoliant

Heb je regelmatig last van vervelende puistjes en wil je graag een luchtig product gebruiken, dan is deze exfoliant echt wat voor jou. 2% salicylzuur (BHA) zorgt ervoor dat je poriën van binnen worden gereinigd en daardoor worden puistjes minder. Het is vloeibaar en je spoelt het niet af, lekker snel in gebruik dus.

Dit product heeft een wereld voor me geopend. Mijn huid is hier echt super goed op vooruitgegaan. Deze producten zijn allemaal aan de prijzige kant maar ik vind het belangrijk dat mijn huid er goed uitziet dus ik vind het helemaal waard. Deze gebruik ik ’s ochtends en ’s avonds na de toner.

Clear Dagcrème SPF 30

Je huid wordt dikker en iets bruiner door de zon waardoor puistjes minder opvallen. Maar je krijgt daardoor ook meer verstoppingen en dat leidt weer tot puistjes. Door je vettere huid dagelijks te beschermen, functioneert je huid beter en verminderen ontstekingen.

Na de exfoliant gebruik ik deze dagcrème met SPF. Sowieso is het van belang om een crème met een zonnebescherming te gebruiken. Maar na de exfoliant al helemaal, omdat deze een klein laagje van je huid verwijderd en je dus je huid tegen de zon moet beschermen. Wat ik erg fijn vind aan deze crème is dat hij heel dun en vloeibaar is, waardoor deze snel intrekt. Het enige wat ik niet gebruik in mijn routine is een nachtcrème, omdat ik niet goed weet welke en ik het ook niet echt mis. Mijn huid misschien wel, maar voor nu doet mijn huid het zonder goed.

Kruidvat oog make-up reiniging

Gebruik ik al jaren in de avond om mijn oog make-up te verwijderen. Het is een emulsie die je voor gebruik even moet schudden. Deze kost volgens mij nog geen twee euro. Hij doet prima zijn werk en verwijderd alle oog make-up, ook wanneer ik waterproof mascara gebruik.

Make-up Remover

Deze zeer milde tweefasen-formule verwijdert moeiteloos alle (oog)make-up, zelfs hardnekkige waterproofmascara, maar irriteert je ogen niet. Deze unieke remover is speciaal ontwikkeld voor je tere wimpers en de gevoelige huid rondom je ogen.

Deze gebruik ik ’s avonds na het reinigen van mijn ogen op een watje voor de rest van mijn gezicht. Omdat ik soms wel eens geïrriteerde ogen kan krijgen van make-up removers heb ik deze aangeschaft en ik vind hem erg prettig. Als laatste stap voordat ik naar bed ga gebruik ik hierna nog de toner die je hierboven al langs zag komen.

Skin Balancing Masker

Dit masker met natuurlijke klei absorbeert overtollige talg, zonder je huid uit te drogen. Verzachtende plantextracten kalmeren je huid. Deze combinatie balanceert en verfrist gecombineerde of vette huidtypes, met een zachte en mattere huid als resultaat.

Af en toe kan mijn huid wel iets extra’s gebruiken, dan breng ik dit masker aan. Of over mijn hele gezicht of als ik ergens een uitbarsting van puistjes heb plaatselijk. Ik denk alleen dit ik hem maximaal 1 keer per maand aanbreng, wat misschien wel wat vaker zou kunnen.

Soms vind ik het erg veel stappen, waar ik niet altijd zin in heb. Maar ik weet dat mijn huid het nodig heeft en dus doe ik het. Ook wanneer ik laat thuis ben en eigenlijk mijn bed zo snel mogelijk in wil.

Hoe ziet jou huidverzorging eruit?

Print Friendly, PDF & Email
Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Maaike

  Wow, je gebruikt veel producten. Momenteel gebruik ik niet veel producten. Eigenlijk wel zonde, want ik heb een lichte acne huid. Maar door de drukte denk ik er vaak niet aan. De remover van Kruidvat gebruik ik ook. Verder een creme en af en toe een face wash.

  11 december 2017 at 23:10
  • Reply Eva

   Ja ik vind ook best veel, maar wel alles wat mijn huid nodig heeft! Maar als het eenmaal in je routine zit dan kan je niet meer zonder!

   12 december 2017 at 10:41

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Return to Top ▲Return to Top ▲
  %d bloggers liken dit: