Follow:
Make-up

Warm versus Koel

Wat staat mij nou beter warme tinten of juist koele tinten. Ik ben hierin een klein beetje bevooroordeeld omdat ik ooit bij een kleurexpert ben geweest. Nu heb ik ook voorkeur in kleur. Als je kritisch kijkt naar de looks die de afgelopen jaren online zijn gekomen zie je het misschien ook wel. Vandaag de grote test.

Bijna niemand is symmetrisch, ook ik niet. Ik heb dus een goede kant en een iets minder goede kant van mijn gezicht. De kant waar mijn neuspiering zit is de meest fotogenieke kant van mijn gezicht. Om die reden heb ik de warme rood bruine tinten daar aan gebracht. Want uit de kleuranalyse kwam dat ik een wintertype ben. Dit betekend dat koele kleuren mij het beste staan en dan het liefst zo donker mogelijk. Dit probeer ik mijn kleding ook goed toe te passen. Zwart is dus ook mijn favoriete kleding kleur. Daarnaast probeer ik ook kleuren als paars, koningsblauw, petrol te dragen.

Als basis heb ik op mijn gehele gezicht de Catrice HD Liquid Coverage Foundation in 010 Light Beige aangebracht en op de onzuiverheden en onder mijn ogen de Catrice HD Liquid Camouflage Concealer 005 Light Naturel. Mijn gehele gezicht afgepoederd met de Make-up Studio Transparant Poeder 1. Beide wenkbrauwen heb ik aangezet met de Hema Eyebrow Pomade in Dark Brown. Op beide oogleden om er voor te zorgen dat de kleuren extra goed uitkomen de Kryolan Eye Shadow Primer. De contour kleur onder mijn jukbeenderen is de NYX HD Blush in Taupe om mijn gezicht vorm te geven. Op mijn lippen mijn meest neutrale lipstick om ze niet van de ooglook af te lijden de Mac Viva Glam Gaga 2 lipstick. Al is deze wel een beetje warm van kleur. De wimpers hebben bij beide ogen de Catrice Glam & Doll Volume Mascara op gekregen.

Een paar maanden geleden had Morphe een hele goede deal waarbij je het 25D Oh Boy palette samen met een ander palette kon bestellen, dit heb ik heel impulsief gedaan omdat ik opslag verliefd was. Het 25D Oh Boy palette had ik ook al op mijn Instagram gezet. Dit palette bevat bijna alleen maar warme kleuren, omdat ik meer van de koele kleuren ben vond ik dit juist leuk. Op de appeltjes van mijn wangen heb ik de Mac Sheertone Shimmer Blush in Sunbasque aangezet, dit is ook een warme kleur. De highlighter die er boven zit is uit een palette van de Action met alleen maar warme highlight kleuren, MAX Glow & Highlight Palette.

Juist omdat ik al een voorkeur heb voor de koele kleuren. Heb ik deze op de minder goede kant van mijn gezicht aangezet om ze niet een valse voorsprong te geven. Voor de koele paarse look heb ik verschillende tinten uit het Morphe 35P Plum palette gebruikt. Op de appeltjes van mijn wangen de Mac Sheertone blush in Breath of Plum. Erboven als highlighter het andere MAX Glow & Highlight Palette met juist alleen maar koele highlight kleuren.

Ondanks dat op de goede kant van mijn gezicht de warme kleuren zitten vind ik dat de kant met de koele kleuren veel meer opleeft. Ik vind dat ik daar een veel wakkerdere blik heb ook al hangt dat ooglid iets meer dan aan de andere kant. Eigenlijk vind ik dat de warme kleuren me niet per definitie slecht staan juist doordat ik donkere bruine ogen heb, kan ik veel hebben. Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de koele kleuren.

Wat vind jij mij beter staan, warm of koel?

Print Friendly, PDF & Email
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Maaike

  Ja, je bent inderdaad een wintertype. Ik ben er ook heel goed in om te zien wat voor type iemand is. Zelf ben ik een zomertype.

  16 juli 2019 at 00:15
  • Reply Eva

   Leuk! Let je daar dan erg op in je kleding en make-up?

   19 juli 2019 at 18:27
   • Reply Maaike

    Ja, meestal wel 🙂

    23 juli 2019 at 23:24
    • Reply Eva

     Leuk! 🙂

     24 juli 2019 at 08:53

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Return to Top ▲Return to Top ▲
  %d bloggers liken dit: